LUGEJAKIRJAD | Oktoober-november

Ajakiri Käsitöö
18.10.2024
Ajakiri Käsitöö

Väike sissejuhatus värskesse Käsitöö oktoobri-novembrinumbrisse, kust leiad viis head mõtet käesolevast ajakirjast ja parimad lugejakirjad, millised tööjuhendid on inspireerinud midagi ise tegema ning mida põnevat näeb juba järgmises detsembri-jaanuari ajakirjas.

Lugejakirjad!

Anna meile teada, mis lugu Sulle seekordses ajakirjas meeldis! Kas proovisid mõne õpetuse järgi midagi ise valmistada või jäi Sulle eriliselt silma mõni mudel? Ehk on Sul pakkuda meile mõni idee, millest võiksime tulevikus kirjutada? Või hoopis sooviksid jagada meiega pilti mõnest asjast, mille oled ajakirja juhendi järgi teinud? Kõigi vastanute vahel loosime välja Ühinenud Ajakirjade toreda raamatupaketi, mille hulgas on „Madeira. Elu keset suurt sinist”, „Ahvatlevad aedviljatoidud”, „Valge aiaga maja” ning kaks mahukat teemaväljaannet „Suvised kleidid ja seelikud” ja „Koo ja heegelda 2. Riided”. Vaata lähemalt SIIT

Ootame teie kirju ja mõtteid 24. novembriks meie Facebooki või Instagrami postkasti, aadressil kasitoo@ajakirjad.ee või Käsitöö, Liivalaia 13, Tallinn 10118.

 

Lugejakirja võitja

Nagu minule loodud

Seekordne ajakiri suutis üllatada. Mina, kes ma olen olnud juba 70 aastat käsitööga seotud, leidsin lk 63 villaste narmaste tegemiseks uue mooduse, mida kohe ka kasutan! Palmikutega kampsun lk 36 meenutas mu eelmisel aastal lahkunud pojale kootud vesti. Nüüd kooksin talle ka kampsuni, kuid kahjuks tema seda enam ei kanna. On aga järgmine hea inimene, kes selle saab, sest näpud sügelevad kudumise järele ja lõngad lausa hüüavad: „Koo mind!” Ka lk 32 oleva sviitri muster saab kasutatud. Nii et üle pika aja on ajakiri nagu minule koostatud!

Ines Rakverest

Käsitöö inspireeris!

Kui oled ka ise midagi Käsitöös ilmunud tööjuhendite järgi teinud, siis saada valminud asjast foto meilegi! Isegi kui Sa õpetust 100% ei järginud ja tegid midagi omamoodi, siis sobib seegi, sest erinevus ju ainult rikastab. Parimad pildid avaldame siin leheküljel.

Mida teie teete, kui te lemmiktekikott läheb lõpuks katki ja parandada seda enam ei saa? Kristiina igatahes õmbles lainetava hõlmikseeliku, mille tööjuhendi leiad Käsitöö tänavusest juuni-juulinumbrist.

Tekikotist seelik! | erakogu

Viis head ideed ajakirjast

1. Käsitöö õmblustoimetaja Kristiina Nemirovitš-Dantšenko oli just uue numbri tarbeks ideid ammutamas, kui käe alla sattus ilus, mõnus ja pehme trikotaažkangas. See viis ta omakorda mõttele õmmelda jahedaks ajaks endale kaks pikkade varrukatega pluusi. Mõlemad mudelid leiad ajakirjast.

2. „Kudumise programmeerimisvõimalused on piiramatud! Sul on värvi- ja lõngavalik, mustrid, erinevad koestruktuurid ning kui sa nad kõik omavahel ära seod, saadki täiesti unikaalse kudumi,” tutvustab kudumidisainer Anu Sirkas oma välisõpinguid Hollandis. Loe SIIT

3. „Santimispühasid võivad tähistada nii lapsed kui ka täiskasvanud, sest igas eas saab kodus leiduvatest materjalidest lappida pähe maski ja leiutada loo, et lauldes sõbra ukse taha ilmuda talle õnne, tervist, rikkust ja muud head soovima,” soovitab mardimaski meisterdaja Merit Karise.

4. „Alles siin maal elades, lastes lahti oma hirmudest, et ma ei oska oma kätega midagi luua, leidsin tee ruumi loomiseni ja piduehtesse sättimiseni, aga ka unenäopüüdjate meisterdamiseni,” räägib käsitööpisikuga nakatumisest brändi Unelmad looja Merike Uuetoa.

5. Paksu kasuka ja pika aluskarvaga koertelt, nagu samojeedi koer, tšau-tšau, landseer jt, väärtusliku aluskarva kättesaamiseks tuleb see kasukast välja kammida kas kraaside või pikkade piidega metallkammi abil, muud vahendid lõhuvad villakiud ära, kirjutab Siire Vanaselja, kuidas ta koeravillast vesti kudus.

Jälgi meid ka sotsiaalmeedias.

Kasuta teemaviiteid #ajakirikäsitöö, #kudumineonuusjooga ja #käsitööonuusjooga.

TÖÖ KIIDAB TEGIJAT! Instagrami kontol @noobilips heegeldas kergest ja õhulisest bukleelõngast lihtsa lõikega kardigani.

#käsitööonuusjooga | erakogu

 

Järgmises numbris:

Vanast kampsunist karupüksid

Kirikindamustrilised pannood

Talvine komplekt kleidist ja jakist

Alpakavillased pitsilised sokid

Helga Koger ja tema käsitöö

Moodne seinakaunistus

 

Järgmine Käsitöö ilmub 10. detsembril 2024.

Sarnased artiklid